96 559 00 51 Grandaria del text Grandaria menor de lletra Grandaria major de lletra idioma Español Valencià
  1. >
  2. Monuments >
  3. Convent dels Franciscans
tornar

Convent dels Franciscans

L'actual església i convent dels Franciscans de Cocentaina ocupa l'espai d'una antiga ermita del segle XIV dedicada a Sant Sebastià Màrtir. En 1561, els frares de l'ordre franciscana condicionen l'antic edifici i funden el convent.

L'edificació que ha perviscut fins als nostres dies té el seu origen a finals del segle XVI, moment en què s'inicia la construcció de l'església segons el disseny renaixentista dels germans Andreu i Jaume Terol, sota el patrocini dels comtes de Cocentaina. En 1604 acaben les obres entre les quals s'inclou la tribuna dels comtes i el panteó.

A partir d'aquell moment, es van dur a terme diverses obres de reforma, com ara l'ampliació de la capella de la Tercera Orde o del Santíssim Crist, acabada en 1726, obra atribuïda al mestre d'obres Tomàs Peris.

La perfecta integració dels estils renaixentistes i barrocs s'observa en les diverses estances que es conserven a l'interior. En la visita, es pot contemplar l'ornamentació barroca del presbiteri, la tribuna dels comtes de Cocentaina, acabada de recuperar, amb la representació de l'escut dels comtes integrats en un espai de proporció renaixentista, les pintures murals del reresagrari del segle XVIII i les llunetes del claustre en què es representa la vida de sant Francesc d'Assís, obra del pare Antoni Vilanueva.

Possiblement, com a únic testimoni de l'antiga ermita, s'exposa a la capella la creu gòtica tallada en pedra del segle XV, que té una rèplica a la plaça del Convent.

GALERÍA FOTOGRÀFICA

® Ajuntament de Cocentaina