96 559 00 51 Grandaria del text Grandaria menor de lletra Grandaria major de lletra idioma Español Valencià
  1. >
  2. Monuments >
  3. Església parroquial del Salvador
tornar

Església parroquial del Salvador

L'església es va construir a finals del segle XVI sobre una antiga mesquita cristianitzada l'any 1530. Les reformes del nou edifici es van dur a terme entre els anys 1583 i 1591, dirigides pels germans Jaume i Andreu Terol i per Honorat Martí.

La planta segueix els esquemes renaixentistes, ja que consta d'una sola nau dividida en quatre trams amb capelles. La façana original, del mateix estil, es va modificar després de l'ampliació de la capella del Santíssim amb la introducció d'elements barrocs.

A l'interior de l'edifici destaca el llenç titulat "La rendició de les ànimes pel baptisme" de Francesc de Ribalta. A l'extradós d'entrada a la capçalera hi ha tretze obres circulars en què es representa l'esperit sant rodejat dels dotze membres del col•legi apostòlic. El conjunt es completa en els dos pilars del creuer immediat a l'altar amb dues taules que formen el grup de l'anunciació.

A l'absis de l'altar major, les xicotetes taules circulars amb temes relacionats amb el Salvador i els evangelistes s'han atribuït al pintor de Cocentaina Nicolau Borràs.

Al sòcol de les parets de les capelles laterals es conserva la taulelleria dels segles XVIII i XIX, amb representacions a l'interior de medallons circulars de la Sagrada Família o de sant Josep malalt, entre altres temes religiosos.

GALERÍA FOTOGRÀFICA

® Ajuntament de Cocentaina