96 559 00 51 Grandaria del text Grandaria menor de lletra Grandaria major de lletra idioma Español Valencià
  1. >
  2. Monuments >
  3. Museu de Festes
tornar

Museu de Festes

Entre els segles XVI i XVII, l'edifici formava part d'una construcció més gran amb una façana oberta a la plaça del Pla i l'altra al carrer dels Sants de la Pedra. A principis del segle XIX, a causa d'una herència, la parcel•la es va dividir en dues parts, de manera que es van conservar a l'interior elements arquitectònics de l'edificació original.

La façana està formada per tres cossos. La planta baixa amb la porta principal a la part central i grans finestrals als dos costats. La primera planta, o planta noble, amb els característics balcons. Finalment, la cambra rematada per una sèrie de finestres amb arc de mig punt. A l'interior destaca el singular traçat de l'escala, ubicada a la part central, exempta i il•luminada per una claraboia.

Actualment, l'edifici alberga la seu de la Federació de la Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, el Museu i l'Arxiu Fester, amb exposicions d'indumentària, monogràfica de Gustavo Pascual, autor del pasdoble ‘Paquito el Chocolatero', i exposició d'armes blanques de tot el món i de diverses èpoques.

GALERÍA FOTOGRÀFICA

® Ajuntament de Cocentaina