96 559 00 51 Grandaria del text Grandaria menor de lletra Grandaria major de lletra idioma Español Valencià
  1. Portada >
  2. Serveis Municipals >
  3. AVIVA >
  4. Voluntariat pel Valencià
tornar

Voluntariat pel Valencià

VV

Què és el VV?

En primer lloc, cal dir que és una innovadora iniciativa per a promoure el valencià. Es tracta d'un programa de la Federació Escola Valenciana que té per objectiu crear nous parlants en valencià.

Què pretén el VV?

La idea és posar en contacte persones que volen aprendre a parlar valencià (aprenents) amb gent disposada a dedicar el seu temps lliure a ensenyar-lo (voluntaris). Sense exàmens, ni gramàtica i totalment gratuït. Només es vol reforçar la idea que el valencià és i serà llengua d'acollida.

Qui pot participar en el VV?

Qualsevol persona pot fer-se voluntari o voluntària del programa, ja que l'únic requisit és que parle valencià i que es comprometa a dedicar un mínim de 10 hores del seu temps lliure (una hora per setmana) a conversar en valencià amb una persona que estiga aprenent-lo a parlar. Així mateix, els aprenents tampoc no és necessari que tinguen cap requisit especial, només les ganes d'aprendre a parlar la nostra llengua en contextos reals i quotidians.

Per què és tan important el VV?

La importància d'aprendre la llengua pròpia de cada lloc és una condició indispensable per a la convivència. Per això, el VV és un projecte lingüístic, però també és un projecte d'integració.

El VV, amb la col·laboració d'entitats i associacions, com també, i principalment, amb la implicació de les persones anònimes que voluntàriament s'inscriuen en el programa, pot arribar ser un èxit a Cocentaina i a la comarca.

 

Inscripció com a voluntari (per a imprimir en pdf)

Inscripció com a voluntari (formulari en línia)

Inscripció com a estudiant

GALERÍA FOTOGRÀFICA

Descarregues

Descarregues genèriques

® Ajuntament de Cocentaina