96 559 00 51 Grandaria del text Grandaria menor de lletra Grandaria major de lletra idioma Español Valencià
 1. Portada >
 2. Serveis Municipals >
 3. AVIVA >
 4. Enllaços recomanats
tornar

Enllaços recomanats

Guia de recursos lingüístics en suport informàtic

 

Google. Pàgina d'inici

http://www.google.com/intl/ca/

 

DCVB. Diccionari català, valencià i balear en línia

http://dcvb.iec.cat

 

Apertium. Traductor automàtic en línia

http://apertium.ua.es/

 

Corrector de Softcatalà. Corrector automàtic en línia

http://www.softcatala.org/corrector

 

Optimot. Consultes lingüístiques en línia

http://optimot.gencat.cat

 

Termcat. Centre de terminologia

http://www.termcat.cat

 

Enciclopèdia catalana. Enciclopèdia en línia

http://www.enciclopedia.cat

 

Viquipèdia. Consultes diverses en línia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

 

ésAdir. El portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

http://esadir.cat

 

llengcat. Portal de recursos lingüístics en internet

http://www.llengcat.com

 

Softcatalà. Portal de programari

http://www.softcatala.org

 

Materials de consulta i aprenentatge per a descarregar d'internet

 • Generalitat Valenciana. Pràctic, Jugallengua i altres: 

  http://www.cece.gva.es/polin/val/index.htm

 • Clic i Tick, elaborats per Roser Tomàs i pel Programa d'Informàtica Educativa de Catalunya (PIE). Es tracta d'una bateria d'exercicis on trobem trencaclosques, sopes de lletres i associacions de paraules, antònims, accentuació, etc. http://www.xtec.es.

Materials de consulta per a instal·lar en el disc dur

 • Hiperdiccionari: editat pel grup Enciclopèdia Catalana. Recull el contingut de quatre diccionaris: Diccionari de la llengua catalana, Diccionari ortogràfic i de pronúncia, Diccionari Català-Anglès, Diccionari Català-Castellà. Sens dubte, un dels apartats més interessant és que té diverses possibilitats de consulta (entrada, definicions, exemples, etc.), per començament o final de paraula, per la combinació de diverses opcions, a través de l'hipertext.

 • Diccionari de la llengua catalana: en CD-ROM i editat per l'Institut d'Estudis Catalans. Inclou 67.000 entrades, 16.000 subentrades i 3.000 remissions automàtiques. Permet també la consulta per entrada, per subentrada i per truncament, la qual cosa possibilita la recerca automàtica i instantània de, per exemple, paraules que contenen doble essa, ela geminada, verbs de la tercera conjugació (acabats en -ir), etc.

Altres programes

 • SALT, creat per la Generalitat Valenciana i amb possibilitat de descarregar-lo des d'internet, on s'actualitzen i es milloren. Són traductors castellà - valencià i correctors de valencià. Inclouen la conjugació completa dels verbs, diccionari de sinònims i un complet diccionari de definicions. És molt interessant l'ajuda gramatical que incorpora.

 • Corrector per a Word, un útil i lleuger programa que revisa l'ortografia quan escrivim amb el processador de textos. Cal canviar l'idioma quan estem dins del processador. Es pot descarregar d'internet i és completament gratuït.

 • OpenOffice.orgWriter és un processador de textos que forma part del conjunt d'aplicacions lliures d'oficina OpenOffice.org i es pot descarregar lliurement des d'internet. Suporta gairebé del tot el format propietari .doc de Microsoft Word, a més d'altres formats clàssics de documents. És totalment modificable i ens permet canviar qualsevol configuració, de la barra d'eines (afegir i suprimir botons), dels menús, del programa en general, etc., i, per descomptat, corregir l'ortografia dels textos que escrivim.

 • Rodamots. Cada dia un mot. Si es vol ampliar, perfeccionar o refrescar el vocabulari, amb RodaMots es pot rebre cada dia (de dilluns a divendres), per correu electrònic, un breu missatge amb una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d'ús. Per a subscriure's cal donar-se d'alta en l'enllaç següent: http://rodamots.drac.com/alta/

GALERÍA FOTOGRÀFICA

® Ajuntament de Cocentaina